Política 15/05/2018

Liberals diu que hi ha 'feeling' amb el PS però que el pacte no està tancat

L'objectiu de la formació és trobar punts en comú per proposar "una alternativa real per governar"

M. T.
2 min
Valentí Martí, Amadeu Rossell i Manaan Aouraghe en roda de premsa. / M. T.

Andorra la VellaLiberals d'Andorra ha manifestat aquest dimarts que les converses per fer llistes territorials conjuntes amb el Partit Socialdemòcrata van per bon camí, tot i que "són molt inicials i encara no hem escrit res". El secretari general del partit, Amadeu Rossell, ha assegurat que "hi ha 'feeling'", però que no hi ha cap pacte tancat, ja que de moment estan parlant amb tothom, i perquè "les coses s'han de fer bé i entendibles per tothom". Durant aquesta mateixa setmana, la qüestió es plantejarà en diversos comitès parroquials per saber "com veuen els possibles pactes i amb qui".

Liberals d'Andorra és de l'opinió que és el moment d'oblidar les rancúnies del passat, buscar els punts convergents i remar tots en la mateixa direcció, ja que "ni el PS ni L'A no són el mateix que fa 15 anys". "Si som capaços de posar punts d'unió en comú hi haurà pacte", ha assegurat Rossell. La voluntat és trobar punts de confluència molt concrets per poder fer llistes territorials, però anar amb programes nacionals diferents, perquè cadascú defensi el seu ideari. En aquest sentit, Liberals el vol centrar en la recuperació del comerç i del sector bancari, la reforma de la sanitat i Europa.

Pel que fa a la possibilitat que el PS hagi posat com a condició que Socialdemocràcia i Progrés quedi fora del pacte, el secretari de Relacions Internacionals de Liberals, Valentí Martí, ha dit que ara no és el moment de vetos, i que en tot cas això ho han de respondre els socialdemòcrates.

Amadeu Rossell considera que el pacte s'hauria de materialitzar –i aconseguir que la ciutadania l'entengui– abans de l'estiu. El motiu pel qual volen tirar endavant aquesta aliança és la possibilitat d'oferir a la ciutadania "una alternativa real de governar", i "L'A no defallirà en aconseguir-ho, no sabem si amb el PS o amb qui".

Heliport a Ràdio Andorra

D'altra banda, L'A ha tornat a defensar que la presentació dels comptes del 2015 i 2016 fora de termini s'ha de relativitzar perquè "eren els primers anys d'obligació i no hi ha precedent", i ha demanat que, si hi ha d'haver sancions, el Tribunal de Comptes apliqui el mateix criteri per a tothom, ja que l'INAF, l'AREB i el comú de Sant Julià també els van presentar amb retard.

Amadeu Rossell també ha volgut respondre a la demanda del cap de Govern instant l'oposició a mullar-se sobre l'emplaçament que proposarien per a l'heliport nacional. Rossell ha volgut recordar que en el passat hi ha hagut projectes que en el seu moment es van considerar viables i ha demanat al Govern "que recuperi els informes en comptes de seguir improvisant".

En aquest sentit, ha assegurat que el 2008 es va licitar la primera fase per fer un heliport a la Borda Vidal i que finalment no va prosperar tot i que els informes d'aviació civil eren favorables. També ha recordat que al 2012, quan es va treure a concurs el projecte perquè fos gestionat per un privat, a banda del Patapou hi va haver una altra empresa finalista que pretenia emplaçar-lo al costat de Ràdio Andorra. "Segur que la iniciativa privada ho va estudiar bé, però no se n'ha parlat mai més", ha lamentat el secretari general de L'A.

stats