Política 12/12/2017

SDP critica que no es prenguin mesures contra la contaminació generada per l'afluència de vehicles

Víctor Naudi diu que cal "una política veritable de transport públic"

M. T.
1 min
Víctor Naudi i Joan-Marc Miralles en roda de premsa / M. T.

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés ha lamentat aquest dimarts els elevats índexs de pol·lució que es produeixen al país en períodes d'inversió tèrmica i de gran afluència de vehicles com aquest passat pont de la Puríssima. El secretari d'organització del partit, Joan-Marc Miralles, ha criticat que només hi hagi dues estacions que mesuren tots els índexs de qualitat de l'aire i que el Govern no hagi pres cap mesura per pal·liar la contaminació, ja sigui amb restriccions de trànsit, en la crema de residus o en la utilització de calefaccions de gasoil.

De la seva banda, el conseller general Víctor Naudi considera que "si venem un país de muntanya i de qualitat de vida, cal oferir una bona qualitat de l'aire", de manera que considera que s'ha d'apostar per un turisme de qualitat i no de "'low-cost'" com considera que s'està aconseguint "amb les polítiques del govern de DA". Així, considera que el pla de mobilitat de la vall central "arriba tard", que s'hauria d'acabar la desviació de Sant Julià per evitar retencions i millorar la qualitat de vida dels lauredians, i que no s'hauria de potenciar la crema de residus al Centre de Tractament de Residus. A més, considera que "cal una política veritable de transport públic", i ha qualificat les xifres sobre la penetració del vehicle elèctric de "ridícules".

Des d'SDP també han criticat que es vulguin fer aparcaments al centre de la ciutat, perquè d'aquesta manera "la col·lapsem", i que es promogui la jornada intensiva a l'administració pública en dies de màxima afluència però que, en canvi, "les obres no s'aturin i continuïn circulant els camions".

stats