Societat 03/12/2021

El cap de Govern remarca que "no més enllà de la setmana que ve" hi ha d'haver un acord per l'esquí escolar

Celebra que EMAP i Ensisa permetin esquiar els joves gratuïtament com a "solució transitòria"

M. F. (ANA)
1 min
Un grup d’escolars preparant-se per a una jornada d’esquí a les pistes de Pal,  acompanyats dels seus mestres i voluntaris.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha posat en relleu que estan "en converses permanents" amb Ski Andorra i amb els propietaris i titulars de les estacions i que "no més enllà de la setmana que ve hauríem de ser capaços de trobar un acord" a l'esquí escolar i el forfet extraescolar. D'aquesta manera, i reiterant el que ja ha manifestat aquest divendres al matí el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat que encara no hi ha un acord amb Saetde per signar el conveni que permeti dur a terme l'esquí escolar i el forfet com en anys anteriors.

"Malauradament no hem avançat suficientment com per arribar a un acord", ha manifestat Espot, que també ha explicat que des del Govern s'estan "esforçant moltíssim" per renovar aquest acord que permeti dur a terme l'esquí escolar i subvencionar el forfet extraescolar "de la manera en què s'ha fet els darrers anys". El cap de Govern també ha volgut "celebrar" que EMAP i Ensisa hagin comunicat que a partir d'aquest cap de setmana, i fins que no hi hagi acord, els dies festius deixaran esquiar gratuïtament els infants, joves fins a divuit anys i universitaris. Ha considerat que es tracta d'una "solució transitòria" que de moment "és força convenient però que evidentment no és la definitiva". "Sigui com sigui i encara que no hi hagi un acord definitiu hi haurà esquí escolar i alguna cosa que s'assembli al forfet extraescolar", ha volgut tranquil·litzar Espot.

Qüestionat sobre on rau el conflicte entre Saetde i el Govern ha manifestat que no està tant en el conveni que s'ha de signar sinó en "altres qüestions o litigis que concerneixen tant Saetde com l'administració".

stats