Successos 11/03/2024

Detinguts per portar droga per valor de 90.000 euros a la Vall d'Aran

Les autoritats catalanes han comissat un quilogram d'èxtasi en pols, 700 grams de cristall, 185 pastilles d'èxtasi i 1776 grams d'haixix

ARA Andorra
2 min
Imatge del material decomissat.

Andorra la VellaEls Mossos d'Esquadra van detenir el passat 6 de març tres homes, de 50, 36 i 28 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els fets es van iniciar el passat dimecres durant control preventiu de seguretat ciutadana, amb el suport de la Unitat Canina, que es va muntar a l'N-230 a la sortida per la boca nord del túnel, a l'accés a la Vall d'Aran.

Prop de les 20 hores l'agent que seleccionava els vehicles va aturar una furgoneta amb un únic ocupant. En identificar el conductor va resultar que no disposava de permís de conduir i es va decidir que el gos de la Unitat Canina iniciés la cerca.

En arribar a la zona de l'acompanyant davanter el gos va marcar sota el seient. Quan les agents van revisar el lloc van localitzar una bossa que contenia el que semblaven diferents tipus de substàncies estupefaents, una bàscula i una envasadora al buit.

Davant els fets els agents van detenir l'home i es van desplaçar tots cap a comissaria. En total li van localitzar 920 €, 146 grams d'haixix, 1 kg d'èxtasi en pols i 254 grams d'un pols pendent de determinar.

A partir d'aquí es va obrir una investigació per a determinar a qui anaven destinades les drogues.

Les gestions inicials realitzades pels investigadors van determinar que aquest vehicle estaria relacionat amb dues persones, amb antecedents policials, que es trobaven allotjades en un hostal de Vielha des de finals de febrer.

Davant les evidències, que apuntaven que serien els destinataris de les substàncies, els agents van iniciar la recerca i els van detenir la mateixa nit quan marxaven de l'hostal. En escorcollar-los els van localitzar 1.215 € en metàl·lic. Paral·lelament, es va procedir a precintar l'habitació que tenien llogada per preservar-la i demanar l'autorització judicial.

Tot apunta que aquestes tres persones, provinents de les comarques de Tarragona, s'haurien desplaçat a la Vall d'Aran per dedicar-se al tràfic de drogues. El conductor seria l'encarregat de portar les substàncies i els altres dos, amb antecedents, els qui vendrien les substàncies als consumidors locals.

Finalment, l'endemà al matí, es va realitzar l'entrada i perquisició a l'habitació. A l'interior es va intervenir 1.630 grams d'haixix, 700 grams de cristall d'èxtasi, 185 grams de pastilles d'èxtasi, un gram de cocaïna i una bossa amb un pols que seria substància de tall. A més, tenien retalls de plàstic per elaborar les bossetes de venda, una bàscula digital i altres eines relacionades amb el tràfic de drogues.

El valor total de la droga intervinguda en aquest operatiu arribaria als 90.000 euros.

Aquest operatiu i la investigació policial ha permès desarticular un grup dedicat al tràfic de drogues poc després d'haver-se establert a la Vall d'Aran.

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, van passar divendres a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vielha.

stats