Publicitat
Publicitat

Condemnat a cadena perpètua l'exministre de Seguretat Pública xinès Zhou Yongkang

L'acusat s'ha declarat culpable i "penedit" en el seu judici per suborn i abús de poder

L'exministre de Seguretat Pública xinès Zhou Yongkang ha estat sentenciat a cadena perpètua aquest dijous després d'haver estat declarat culpable en un judici a porta tancada de suborn, filtració de secrets d'Estat i abús de poder. Aquesta sentència forma part del pla impulsat pel primer ministre xinès, Xi Jinping, per controlar i combatre la corrupció política.

Zhou, de 72 anys, és el funcionari xinés de més alt rang jutjat per un escàndol de corrupció des de que el partit va arribar al poder l'any 1949. Va ser acusat formalment el mes d'abril, però no va ser fins el 22 de maig que es va celebrar el judici a la ciutat de Tianjin. "Accepto les acusacions de la fiscalia. Reconec la meva culpa i n'estic penedit", va declarar Zhou el dia del judici al mateix temps que refusava apel·lar contra el veredicte.

Els presumptes delictes de Yongkang van tenir lloc les últimes dècades mentre l'exministre ocupava càrrecs com el de subdirector general de la China National Petroleum Corporation (CNPC), cap del Partit Comunista a la província de Sichuan i ministre de Seguretat Pública.

La televisió xinesa s'ha fet ressò de la noticia i ha emès imatges de l'acusat admetent la seva culpabilitat. Zhou no apareixia públicament als mitjans de comunicació des del 2013.