Publicitat
Publicitat

Suspesa la cotització de Monte dei Paschi després de desplomar-se a la borsa

La banca italiana es desperta amb fortes pèrdues i llasta la Borsa de Milà

Una hora després que obrissin els mercats a Europa aquest dimarts, el banc italià Monte dei Paschi di Siena (MPS) ja queia més d'un 5,6%. L'alta volatilitat de l'entitat ha dut la Borsa de Milà a suspendre'n la cotització. El descens del banc italià es produeix després que aquest dilluns fos dels únics que ha mantingut els guanys a la borsa després dels tests d'estrès europeus.

Amb el fort descens, l'acció del banc ha reculat fins als 0,29 euros, motiu pel qual se n'ha suspès momentàniament en diverses ocasions la cotització.

El sotrac introdueix dubtes sobre com es prenen els mercats els plans anunciats per MPS per reduir la seva cartera voluminosa de crèdits morosos. L'entitat toscana, però, no va ser l'única de començar la jornada en vermell, sinó que també ho van fer altres títols bancaris que també han vist suspesa la cotització.

Per exemple, Unicredit ha patit un daltabaix del 6,6%, mentre que les pèrdues d'Ubi Banca eren superiors al 5% en la primera hora de cotització. Banca Popolare Emilia Romagna cedia un 5,2%, Banco Popolare quasi un 5%, Banca Popolare Milano un 4,52%, Mediobanca un 3,42% Mediolanum 1,81% i Intesa Sanpaolo un 1,37%.

La banca italiana conté la respiració

Aquesta situació es produeix després que divendres a la tarda es van saber els resultats de les proves d'estrès als quals les autoritats bancàries europees han sotmès 51 bancs –cinc d'ells italians– amb un mínim de capitalització de 30.000 milions d'euros.

MPS va ser l'únic banc europeu per sota del capital mínim requerit, i els altres quatre –Intesa Sanpaolo, UniCredit, Ubi i Banc Popolare–, tot i que van passar les proves, es van situar en la meitat més baixa de la classificació elaborada pel supervisor europeu.

En el cas d'UniCredit, l' entitat més important d'Itàlia, va ser la quarta més mal situada i es preveu que anunciï aviat un augment de capital que podria rondar els 7.000 o 8.000 milions d'euros, segons ha avançat avui 'Il Messaggero'.