Publicitat
Publicitat

Tsipras: "Grècia farà avui l'últim pas per recuperar la dignitat"

El líder conservador, Andonis Samaràs, alerta que "no és el moment d'embarcar-se en aventures"

El líder de Syriza, Alexis Tsipras, ha afirmat aquest diumenge després de dipositar el seu vot en un col·legi electoral en un barri popular d'Atenes que el poble grec "recobrarà la dignitat".

En unes declaracions, Tsipras, a qui les enquestes donen com a clar favorit en les eleccions, amb entre un 30% i un 36% dels vots, ha advertit la Unió Europea (UE) que el futur d'Europa "no és l'austeritat, sinó la dignitat i la cohesió".

"Avui el poble hel·lè farà l'últim pas per recuperar la seva dignitat, per viure un futur amb solidaritat, per a la tornada de l'esperança, la fi de la por, la tornada de la democràcia i la dignitat al nostre país", ha dit Tsipras quan ha sortit del col·legi electoral.

Tsipras ha afirmat que els grecs decidiran a les urnes si continuen "amb la política fracassada, amb noves retallades a les pensions, amb desnonaments, amb acomiadaments…, o si reivindiquen a Europa la seva dignitat i el dret de ser un soci igual que els altres".

El missatge de Samaràs, optimista

El primer ministre grec en funcions, el conservador Andonis Samaràs, s'ha mostrat confiat en la victòria del seu partit, Nova Democràcia, a les eleccions.

"En aquestes eleccions hi ha molts indecisos. Ells determinaran el resultat", ha manifestat Samaràs quan ha dipositat el seu vot en un col·legi electoral de la petita localitat de Pilos, al sud del Peloponès.

El líder conservador ha dit que afronta els comicis "amb optimisme", perquè "ningú arriscarà la trajectòria europea del nostre país".

"Aquestes eleccions són crucials per al nostre futur i el dels nostres fills. Avui decidim si seguim endavant amb força, amb seguretat, amb confiança, o si ens embarquem en aventures", ha conclòs.

Etiquetes