Publicitat
Publicitat

El Vaticà diu que el sí d'Irlanda al matrimoni gai és una "derrota per a la humanitat"

El secretari d'estat diu que l'Església ha de "reforçar el seu compromís amb l'evangelització"

"No és només una derrota dels principis cristians, és una derrota per a la humanitat". Amb aquestes paraules ha descrit el cardenal Pietro Parolin, secretari d'estat del Vaticà, el suport majoritari dels irlandesos a la legalització del matrimoni gai al referèndum del 22 de maig. És la primera reacció oficial del Vaticà a la consulta que ha suposat un autèntic terratrèmol en un dels feus del catolicisme a Europa.

En declaracions a la Ràdio Vaticana, Parolin, el número dos en la jerarquia vaticana després del papa Francesc, s'ha confessat "molt entristit per aquest resultat" i ha reconegut que l'Església catòlica ha de replantejar-se com fer arribar el seu missatge. "L'Església ha d'assumir aquesta realitat, però en el sentit de reforçar el seu compromís amb l'evangelització", ha dit. En saber-se el resultat, l'arquebisbe de Dublín, Diarmuid Martin, va reconèixer que l'Església necessita un "bany de realitat".

Poc després de la seva designació, unes declaracions del papa Francesc van fer la volta al món: "Si una persona gai busca Déu i té bona fe, qui sóc jo per jutjar-lo?". Francesc, però, no ha fet cap gest en el sentit de flexibilitzar la rotunda oposició de l'Església al matrimoni entre homosexuals.