Publicitat
Publicitat

DRET HUMANITARI

Un hospital de MSF destruït en un bombardeig al Iemen

Un altre hospital de Metges Sense Fronteres (MSF) va ser destruït ahir, aquest cop al Iemen, en un bombardeig atribuït a la coalició liderada per l’Aràbia Saudita, però que aquesta va negar.

És el segon hospital de MSF que pateix un atac aeri en una zona en conflicte, després del bombardeig dels EUA que va destruir el seu centre de Kunduz, a l’Afganistan, el 3 d’octubre i que va deixar 22 morts (12 treballadors de l’ONG i 10 pacients, entre els quals tres nens).

En aquesta ocasió, però, el bombardeig no va generar víctimes mortals. “El nostre hospital al districte de Heedan de la regió de Saada va ser atacat diverses vegades. Per sort, el primer atac va danyar la sala d’operacions quan era buida i el personal estava ocupat amb pacients a la sala d’emergències. Van tenir temps de fugir mentre un altre míssil colpejava l’àrea de maternitat”, va explicar a Reuters el cap de MSF al Iemen, Hassan Boucenine.

MSF va atribuir l’atac als avions de la coalició saudita, que des del mes de març duen a terme bombardejos contra els xiïtes houthis que havien pres el poder al Iemen. Però fonts de la coalició saudita van assegurar de seguida que els seus avions no havien bombardejat l’hospital.

El secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, va condemnar l’atac i va demanar a totes les parts del conflicte al Iemen que “aturin immediatament totes les operacions, inclosos els atacs aeris”. Amnistia Internacional va demanar una investigació independent del que va titllar de “crim de guerra”.