Publicitat
Publicitat

La mort d'Ossama bin Laden, un muntatge?

El periodista d'investigació Seymour M. Hersh acusa la Casa Blanca de mentir sobre l'assassinat del líder d'Al-Qaida

El guanyador d'un premi Pulitzer Seymour M. Hersh va publicar diumenge  un article a la London Review of Books on assegura que els serveis secrets del Pakistan van cooperar en la captura d'Ossama bin Laden, contradient la versió oficial de la Casa Blanca.

Washington assegura que el líder d'Al-Qaida va ser assassinat al seu domicili a Abottabad el maig del 2011, després d'una operació dels Navy Seals, les forces d'operacions especials de l'exèrcit estatunidenc, i que els serveis secrets del Pakistan ho desconeixien. Hersh contradiu aquesta versió oficial i sosté que precisament van ser els serveis secrets pakistanesos els que van fer presoner Bin Laden durant cinc anys i finalment el van posar a disposició dels EUA. Així, Hersh creu que "la mentida més flagrant" sobre aquesta operació és que els dos líder militars del Pakistan, el general general Ashfaq Parvez i el general Ahmed Shuja Pasha , mai van ser informats de la missió dels Estats Units.

La principal font de Hersh és un exmembre dels serveis d'intel·ligència dels EUA que no revela el seu nom. El periodista afirma que ha contrastat les seves informacions amb consultors del Comando d'Operacions Especials i d'autoritats i serveis secrets del Pakistan.