Publicitat
Publicitat

Un nou cas de brutalitat policial contra un home negre sacseja l'opinió nord-americana

La policia de North Miami ha promès "objectivitat" en la investigació del cas. Els fets van passar quan un agent va disparar a la cama d'un terapeuta negre, que anava desarmat i tenia les mans enlaire, mentre estava ajudant un pacient seu amb autisme

La policia de North Miami, a l'estat de Florida, al sud-est dels EUA, ha promès que investigarà amb "objectivitat" el cas d'un home negre desarmat, estirat a terra i amb les mans enlaire, a qui, suposadament, un agent va disparar en una cama quan estava al mig d'un carrer al costat d'un noi autista blanc al qual estava ajudant.

Els fets, que van tenir lloc dilluns passat, van ser gravats per un particular, i al vídeo –distribuït per Charles Kinsey, l'advocat de la víctima– es veu com l'home, que és terapeuta i estava a càrrec del noi autista de 23 anys, ha sacsejat l'opinió pública nord-americana en un moment en què la violència policial de caire racial està de plena actualitat als Estat Units.

Gary C. Eugene, cap de la policia de North Miami, ciutat veïna a Miami, va comparèixer ahir dijous davant la premsa per informar dels fets, però no va voler donar més detalls fins que la investigació no hagi conclòs.

Tanmateix, Eugene, de raça negra, va prometre "objectivitat" i "transparència" en la investigació.

Segons el cap policial, els agents que van acudir al lloc on es trobaven el terapeuta i el jove autista ho van fer perquè havien rebut una trucada al telèfon d'urgències en la qual, suposadament, un ciutadà avisava de la presència d'un home armat amb una pistola que, també suposadament, tenia intenció de suïcidar-se.

En arribar al lloc dels fets, un dels agents va disparar a la cama del terapeuta negre mentre era estirat a terra i amb les mans enlaire. Just abans que li disparessin, tal com ses veu al vídeo difós a les xarxes, la víctima avisa els agents que ni ell ni el pacient autista van armats.

Segons l'advocat de la víctima, Hilton Napoleon, citat per diversos mitjans locals, el terapeuta, després que li disparessin, va preguntar als policies per què ho havien fet, i aquests li van respondre que "no ho sabien".

Charles Kinsey, que es recupera en un hospital de Miami, no corre perill, segons han assegurat fonts mèdiques als canals locals de televisió.