Publicitat
Publicitat

El president de Burundi reapareix per denunciar l'amenaça d'Al-Shabaab al país

Nkurunziza evita parlar del cop d'estat fallit contra ell i de la crisi política. Assegura que està "preocupat" per possibles atacs dels jihadistes d'Al-Shabaab a Burundi

El president de Burundi, Pierre Nkurunziza, ha fet aquest diumenge la seva primera aparició pública a la capital del país, Bujumbura, després de l'intent de cop d'estat contra ell la setmana passada, per advertir de l'amenaça que els terroristes islamistes d'Al-Shabaab suposen per al seu país.

En roda de premsa, Nkurunziza no es va referir a la crisi que ha viscut el seu país arran del cop d'estat fallit i amb les protestes al carrer que li reclamen que no es torni a presentar a les eleccions. En canvi, ha assegurat que està "molt preocupat" per l'amenaça que representa el grup somali vinculat a Al-Qaida, Al-Shabaab.

Burundi és un dels països que contribueixen a la missió de pau de la Unió Africana que lluita al Shabaab a Somàlia. En els últims anys, el grup jihadista ha atacat Kènia i Uganda, que també hi contribueixen amb tropes.

La nació centreafricana es va sumir aquesta setmana en una greu crisi després que Nkurunziza anunciés que volia presentar-se per a un tercer mandat.

Els crítics van dir que la mesura seria inconstitucional, i hi ha hagut protestes gairebé diàries per reclamar-li que desisteixi de perpetuar-se en el poder. En mig d'aquest context, una part de l'exèrcit va voler arreplegar el poder aprofitant que Nkurunzia era a Tanzània, però l'intent va fracassar. El president va tornar al país i va prometre mà dura contra els colpistes.