Societat 11/03/2022

A l'espera de rebre instruccions per entregar l'ajuda humanitària

ARA Andorra
1 min
Membres de comboi amb ajuda humanitària a la frontera amb Polònia.

Andorra la VellaEl comboi andorrà format per sis vehicles i divuit voluntaris de la Creu Roja Andorra i dels bombers ja es troba a Cracòvia, on han passat la nit per descansar, després de portar 54 hores des que es va iniciar la travessia. L'expedició ja es troba a Przemyśl (Polònia), a la frontera amb Ucraïna, on es manté a l'espera de rebre instruccions per tal de lliurar tota l'ajuda humanitària. L'expedició està actualment fent un triatge dels productes, separant els medicaments d'altres utensilis i a l'espera que membres de la Creu Roja polonesa i ucraïnesa indiquin on descarregar tots els productes.

El director general de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, explicava aquest dijous que el viatge s'ha duent a terme dins de les previsions i que el ritme de la marxa ha estat bo. El cansament entre les persones que formen el comboi cada vegada es va era més evident, tot i que la darrera nit han pogut descansar durant més estona que no pas el primer dia. Aquest dijous es va prendre la decisió de buscar un hotel a Cracòvia amb aparcament per descansar i també per protegir tota la mercaderia.

Malgrat el cansament, Fernández assegura que "tots estem amb molta il·lusió" perquè cada vegada "som més a prop d'aconseguir entregar tota aquesta mercaderia" i, per tant, se sent satisfet de l'esforç que estan fent tant els membres del comboi com les persones que han contribuït a donar suport a les víctimes del conflicte armat.

stats