Mariona Bessa guanya el 32è Concurs de contes de Nadal

El certamen ha rebut un total de 193 propostes, una xifra superior a les de l'any anterior

Mariona Bessa amb l’obra ‘La il·lusió del meu avi’ ha estat la guanyadora, en la categoria d'adults, del 32è Concurs de contes de Nadal. El jurat n’ha destacat la seva "gran qualitat de redacció i estructuració", i ha valorat "les seves il·lustracions" i "la riquesa del vocabulari", a més de la "tendresa i esperit de sacrifici", i el fet que ressalti "el valor de la família". En el cas del finalista, el jurat ha decidit atorgar un 'ex aequo' a Marc Bessa pel conte ‘Per a la gent gran’ i a Ludmilla Lacueva per ‘La llibreria de l’ànima’. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha fet fet lliurament dels premis. El certamen, organitzat per la Biblioteca Pública del Govern, ha rebut un total de 193 propostes, una xifra superior a les 151 registrades l’any passat i que representa “un èxit de participació que fomenta el gaudi de l’escriptura entre totes les edats”, ha destacat Riva. Del total de propostes presentades enguany, 26 originals són de la categoria d'adults, onze de la juvenil, 52 de la infantil i 104 de l'alevina.

En la categoria alevina, el jurat (format per Roser Bellmunt, Mercè Bringué, Rosa Casanovas, Joana Miarnau i Graziella Zucchitello) ha decidit entregar el primer premi a Maria López per ‘Un Nadal de records’, valorant la "maduresa temàtica, la creativitat i el sentiment de positivitat enfront de l’adversitat de la vida". A més, el jurat ha decidit entregar el lloc de finalista en forma d’'ex aequo' a ‘L’origen del Nadal’, escrit per Ona Valle, i ‘Uns regals molt especials’, escrit per Bescós Monner.

En la categoria infantil, el primer premi ha recaigut a mans d’ Alèxia Foix, pel conte ‘Per què no?’ i el jurat n’ha destacat l’originalitat, "la vivacitat del relat, la imaginació i la gran emotivitat amb què transmet el sentiment del Nadal". El lloc de finalista ha estat per l’obra ‘La bola de Nadal’, escrita per Elsa Giribet.

En la categoria juvenil, el primer premi ha estat per a Maria Moles per l’obra ‘El do de la generositat’ on es destaca "la seva generositat i la seva aconseguida estructuració". La finalista ha estat Anahi Leguizamon pel títol ‘El repartidor de somnis’.

L’entrega de premis també ha comptat amb l’espectacle de l’actriu Assumpta Mercader, que ha narrat diversos contes. ‘El primer arbre de Nadal’ i ‘Quan els animals no parlaven’, pensats per a un públic més infantil, i el conte libanès ‘El somni del pastor’, adreçat a un públic més adult.