Publicitat
Publicitat

Estats Units nega estar intervenint el telèfon d'Hollande o voler fer-ho en el futur

La Casa Blanca no al·ludeix, però, a les acusacions d'espionatge als presidents francesos entre 2006 i 2012

Estats Units ha negat aquest dimecres estar intervenint les comunicacions del president de França, François Hollande, en l'actualitat i assegura que no ho farà tampoc en el futur en el futur, però no ha dit res sobre les acusacions d'espionatge als caps d'estat francesos entre el 2006 i el 2012.

"No estem intervenint ni tampoc intervindrem les comunicacions del president Hollande", ha assegurat Edward Price, portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, preguntat pels documents filtrats aquests dimecres per Wikileaks als diaris "Libération" i "Médiapart" que revelen que els Estats Units van espiar Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy i també Hollande.

"De fet, com hem dit anteriorment, no portem a terme cap activitat de vigilància a l'estranger llevat que hi hagi una raó específica i comprovada de seguretat nacional", ha insistit Price, sense al·ludir a les acusacions específiques d'espionatge en el passat, durant els anys 2006 i 2012.

El portaveu va afegir, a més, que aquesta premissa està sent implementada tant per als ciutadans ordinaris com per als líders internacionals.

"Estem treballant estretament amb França sobre tots els assumptes de preocupació internacional, i els francesos són socis indispensables", ha conclòs.