Publicitat
Publicitat

CRISI NUCLEAR

Trump amenaça Corea del Nord: “Respondrem amb fúria i foc”

“Més els val als nord-coreans no amenaçar més els EUA”, va dir el líder nord-americà als periodistes des de Nova Jersey

El president dels Estats Units, Donald Trump, va avisar ahir Corea del Nord que podria respondre a les seves amenaces amb una contundència mai vista. “Més els val als nord-coreans no amenaçar més els EUA. Si ho fan es trobaran amb un foc i una fúria mai vistes al món”, va dir el líder nord-americà als periodistes des de Nova Jersey.

Les declaracions de Trump es produeixen després que el Washington Post publiqués ahir informació sobre un document dels serveis d’intel·ligència dels EUA que confirmaria que Corea del Nord ha aconseguit fabricar un cap nuclear en miniatura que podria ser col·locat en un dels seus míssils balístics. Fins ara els experts negaven que Pyongyang tingués capacitat per llançar un atac nuclear, però l’informe revelat pel Washington Post ho contradiu i demostra els importants i ràpids avenços militars del règim en els últims anys.

El contingut de l’informe dels serveis secrets nord-americans es fa públic poc després que els EUA hagin elevat a 60 les seves estimacions sobre el nombre d’armes nuclears que té sota control el règim de Kim Jong-un i que Pyongyang hagi fet assajos amb projectils intercontinentals demostrant que tenen capacitat per arribar fins a territori nord-americà.

El llançament d’aquests míssils intercontinentals va provocar noves sancions per part del Consell de Seguretat de l’ONU -anunciades dilluns-, que reduiran fins a 1.000 milions de dòlars a l’any els ingressos que el règim de Pyongyang obté amb les seves exportacions. Com que els EUA van ser els que van proposar les penalitzacions, Corea del Nord va dir que pagarien car el preu del seu “odiós crim”. Un episodi més de la guerra tècnica que els dos països mantenen des de fa dècades, però que ha anat pujant de to des que Trump és president.